Header Ads Widget

Το CDC εντοπίζει πιθανές «ανησυχίες για την ασφάλεια» για ορισμένα άτομα που λαμβάνουν εμβόλια κατά του COVID

 






Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι έχει εντοπιστεί ένα προκαταρκτικό «σήμα ασφαλείας» του εμβολίου COVID-19 και διερευνά εάν το εμβόλιο Bivalent Pfizer-BioNTech δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού σε άτομα 65 ετών και άνω.


Στη δήλωση της Παρασκευής, το CDC είπε ότι το προκαταρκτικό σήμα δεν έχει ταυτοποιηθεί με το εμβόλιο Bivalent Moderna COVID-19.


«Μετά τη διαθεσιμότητα και τη χρήση των ενημερωμένων (δισθενών) εμβολίων COVID-19, το Vaccine Safety Datalink (VSD) του CDC, ένα σύστημα επιτήρησης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, πληρούσε τα στατιστικά κριτήρια για να προκαλέσει πρόσθετη έρευνα για το εάν υπήρχε ανησυχία για την ασφάλεια για ισχαιμικό εγκεφαλικό σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19, Bivalent», ανέφερε το CDC.


«Η διερεύνηση ταχείας απόκρισης του σήματος στο VSD έθεσε ένα ερώτημα εάν τα άτομα 65 ετών και άνω που έχουν λάβει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19, Bivalent είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο τις 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σε σύγκριση με τις ημέρες 22-44 μετά τον εμβολιασμό».


Σύμφωνα με το CDC, ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό «εμφανίζεται όταν θρόμβοι αίματος ή άλλα σωματίδια μπλοκάρουν τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο».

Στη δήλωση, το CDC επεσήμανε ότι μια μεγάλη μελέτη ενημερωμένων δισθενών εμβολίων από την Pfizer-BioNTech «χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων Centres for Medicare και Medicaid Services δεν αποκάλυψε αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου».


Ο οργανισμός είπε επίσης ότι το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) που διαχειρίζεται το CDC και η FDA δεν έχει δει αύξηση στην αναφορά ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων μετά το ενημερωμένο (δισθενές) εμβόλιο.


Σε μια δήλωση στο Fox News Digital, ένας εκπρόσωπος της Pfizer είπε: «Η Pfizer και η BioNTech έχουν ενημερωθεί για περιορισμένες αναφορές ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου που έχουν παρατηρηθεί στη βάση δεδομένων CDC Vaccine Safety DataLink (VSD) σε άτομα 65 ετών και άνω μετά τον εμβολιασμό με το δισθενές εμβόλιο COVID-19 προσαρμοσμένο στο Omicron BA.4/BA.5 από την Pfizer και τη BioNTech."

«Ούτε η Pfizer και η BioNTech ούτε το CDC ή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχουν παρατηρήσει παρόμοια ευρήματα σε πολλά άλλα συστήματα παρακολούθησης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως και δεν υπάρχουν στοιχεία που να συμπεραίνουν ότι το ισχαιμικό εγκεφαλικό σχετίζεται με τη χρήση των εταιρειών. «Εμβόλια κατά του COVID-19», συνέχισε ο εκπρόσωπος.


"Σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα ποσοστά επίπτωσης ισχαιμικού εγκεφαλικού σε αυτόν τον ηλικιωμένο πληθυσμό, οι εταιρείες μέχρι σήμερα έχουν παρατηρήσει μικρότερο αριθμό αναφερόμενων ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων μετά τον εμβολιασμό με το δισθενές εμβόλιο προσαρμοσμένο στο Omicron BA.4/BA.5. Το CDC συνεχίζει να συνιστά εμβολιασμός με το Pfizer-BioNTech Omicron BA.4/BA.5 προσαρμοσμένο δισθενές εμβόλιο COVID-19 για όλες τις εγκεκριμένες ηλικίες και ενδείξεις."

Το CDC δεν συνιστά αλλαγή στην πρακτική των εμβολίων.


Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, είπε ότι αυτό δεν είναι «απόδειξη» της σχέσης μεταξύ του εμβολίου και των εγκεφαλικών επεισοδίων.


"Αυτό δεν είναι απόδειξη. Αυτό είναι ότι βλέπουν ότι μπορεί να υπάρχει ένας σύνδεσμος εδώ, και θέλουν να το διερευνήσουν και προσπαθούν να είναι διαφανείς", είπε.


ΠΗΓΗ FOXNEWS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια