Header Ads Widget

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ

 




Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ
Η Βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα στοιχεία για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και την μείωση της εξάπλωσης του Covid «δεν είναι πειστικά». Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από 123 σχολεία στην Αγγλία που χρησιμοποιούσαν μάσκες και αντιπαρατέθηκαν με άλλα που συγκεντρώθηκαν από σχολεία που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, Το άρθρο πρωτοδημιεύτηκε στο BBC News.

       πηγή :         hotshot


Η Βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα στοιχεία για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και την μείωση της εξάπλωσης του Covid «δεν είναι πειστικά». Η αβεβαιότητα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Παιδείας και που χρησιμοποιήθηκε από υπουργούς στην Αγγλία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την χρήση μάσκας στις τάξεις, προκύπτει ότι η χρήση μάσκας στα σχολεία, μείωσε τις απουσίες των μαθητών λόγω covid, αλλά όχι αρκετά.

Παράλληλα από τα δεδομένα αναγνωρίζεται ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μάθηση, ιδίως σε μαθητές που προέρχονται από μη προνομιούχες οικογένειες ή αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα.. Το 94% των διευθυντών σχολείων και δασκάλων ανέφερε ότι η μάσκα έκανε την επικοινωνία μεταξύ δασκάλων και μαθητών πιο δύσκολη. Το 80% των μαθητών ανέφερε επίσης ότι έκανε την επικοινωνία πιο δύσκολη, αλλά το 70% παραδέχτηκε ότι παρείχε το αίσθημα ασφάλειας.

Η μελέτη διεξήχθη το φθινόπωρο του 2021 και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η χρήση μάσκας, στατιστικά, δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στην μείωση των κρουσμάτων. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 123 σχολεία στην Αγγλία που χρησιμοποιούσαν μάσκες και συγκρίθηκαν με άλλα από σχολεία που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, κατά τη διάρκεια του κύματος Δέλτα., έδειξαν ότι εκεί που χρησιμοποιήθηκαν μάσκες η μείωση των απουσιών ήταν της τάξης των 0,6 ποσοστιαίων μονάδων. Συγκεκριμένα, στα σχολεία, στα οποία χρησιμοποιήθηκαν μάσκες τον Οκτώβριο του 2021, δυο έως τρεις εβδομάδες αργότερα σημείωσαν μείωση στις απουσίες μαθητών, λόγω Covid, από 5,3% σε 3% – πτώση δηλαδή 2,3 ποσοστιαίων μονάδων. Στα σχολεία που οι μαθητές δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, οι απουσίες μειώθηκαν από 5,3% σε 3,6%. Δηλαδή πτώση 1,7 ποσοστιαίες μονάδες. Αναφέρθηκε ότι η διαφορά αυτή δεν ήταν στατιστικά σημαντική και ότι η μεγαλύτερη μείωση στα σχολεία, όπου έγινε χρήση μάσκας θα μπορούσε να είναι τυχαίο γεγονός.

Η Βρετανική κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα στοιχεία για τη χρήση μάσκας στα σχολεία και την μείωση της εξάπλωσης του Covid «δεν είναι πειστικά».

Η αβεβαιότητα προκύπτει από μια σύνοψη δεδομένων (https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1044767/Evidence_summary_-_face_coverings.pdf) που χρησιμοποιήθηκε από υπουργούς στην Αγγλία, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την χρήση μάσκας στις τάξεις.

Η μελέτη διεξήχθη το φθινόπωρο του 2021 και δεν οδήγησε στο συμπέρασμα στατιστικά σημαντικής επίδρασης.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από 123 σχολεία στην Αγγλία που χρησιμοποιούσαν μάσκες και αντιπαρατέθηκαν με άλλα που συγκεντρώθηκαν από σχολεία που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, κατά τη διάρκεια του κύματος Δέλτα.

Τα σχολεία, στα οποία χρησιμοποιήθηκαν μάσκες τον Οκτώβριο του 2021, δυο έως τρεις εβδομάδες αργότερα σημείωσαν μείωση στις απουσίες μαθητών, λόγω Covid, από 5,3% σε 3% – πτώση 2,3 ποσοστιαίων μονάδων.
Στα σχολεία που οι μαθητές δεν χρησιμοποιούσαν μάσκες, οι απουσίες μειώθηκαν από 5,3% σε 3,6% – πτώση 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Αναφέρθηκε ότι η διαφορά αυτή δεν ήταν στατιστικά σημαντική και ότι η μεγαλύτερη μείωση στα σχολεία, όπου έγινε χρήση μάσκας θα μπορούσε να είναι τυχαίο γεγονός.
Από τα δεδομένα επίσης αναγνωρίζεται ότι η χρήση μάσκας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη μάθηση.
Το 94% των διευθυντών σχολείων και δασκάλων ανέφερε ότι η μάσκα έκανε την επικοινωνία μεταξύ δασκάλων και μαθητών πιο δύσκολη. Το 80% των μαθητών ανέφερε επίσης ότι έκανε την επικοινωνία πιο δύσκολη, αλλά το 70% παραδέχτηκε ότι παρείχε το αίσθημα ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: *BBC NEWS (https://www.bbc.com/news/health-59895934)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια