Header Ads Widget

Η παρουσία του εμβολιού mRNA στο μητρικό γάλα

 




Η παρουσία του εμβόλιού mRNA στο μητρικό γάλα είχε ήδη διαπιστωθεί από πέρυσι τον Αύγουστο (2021).
Η δόση mRNA, που λαμβάνει το βρέφος με τον θηλασμό, μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτήν, που λαμβάνει ο ενήλικας με τον εμβολιασμό.
Πριν από ένα μήνα περίπου μία μελέτη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον, επειδή ανίχνευσε το mRNA των εμβολίων στο μητρικό γάλα. Σύμφωνα με αυτήν, το mRNA ανιχνεύεται ως και 45 ώρες μετά τον εμβολιασμό, με μέγιστη συγκέντρωση τα 0,01678 ng/ml.
Ωστόσο, μία προηγούμενη μελέτη είχε ήδη από πέρυσι ανιχνεύσει το εμβολιακό mRNA στο μητρικό γάλα (ημερομηνία δημοσίευσης Αύγουστος 2021).
Σύμφωνα μ' αυτήν, το mRNA ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα ως και 10 ημέρες μετά την πρώτη δόση (τουλάχιστον), και μέχρι 7 ημέρες μετά τη δεύτερη (τουλάχιστον).
Η μέγιστη συγκέντρωση, που κατέγραψε, ήταν 2 ng/ml, η οποία είναι 119 φορές μεγαλύτερη από αυτήν, που αναφέρεται στην πρόσφατη μελέτη.
-
1ος ισχυρισμός: " Η δόση είναι ελάχιστη "
Από τις δύο μελέτες, η περσινή χρησιμοποίησε ακριβέστερες μεθόδους PCR, δηλαδή καλύτερες μεθόδους ανίχνευσης του mRNA των εμβολίων.
Σύμφωνα με αυτήν, στο μητρικό γάλα περιέχονται ως και 2 ng mRNA σε κάθε 1 ml γάλακτος.
Τα βρέφη με τον θηλασμό λαμβάνουν 100-1000 ml γάλακτος ημερησίως.
Άρα, στην περίπτωση της μέγιστης συγκέντρωσης (2 ng/ml)
η ημερήσια πρόσληψη 100-1000ml γάλακτος, αντιστοιχεί και σε ημερήσια πρόσληψη 200-2000 ng mRNA.
Κατά τον εμβολιασμό με Pfizer ένας ενήλικας (μέσο βάρος 75 κιλά) λαμβάνει ως δόση 30.000 ng mRNA συνολικά, ή 400 ng ανά κιλό βάρους σώματος.
(30.000 ng ÷ 75 κιλά = 400 ng ανά κιλό)
Ένα νεογνό βάρους 4 κιλών λαμβάνοντας 500 ml μητρικού γάλακτος ημερησίως, λαμβάνει σε μία ημέρα 1000 ng mRNA, δηλαδή 250 ng ανά κιλό βάρους σώματος.
(1.000 ng ÷ 4 κιλά = 250 ng ανά κιλό)
Δεδομένου ότι το μωρό θηλάζει κάθε μέρα, τελικά η δόση mRNA, που λαμβάνει με τον θηλασμό, υπερβαίνει τη δόση των ενηλίκων ανά κιλό βάρους σώματος.
Πχ, στο προηγούμενο παράδειγμα μετά από δύο ημέρες θηλασμού έχει λάβει 2.000 ng mRNA συνολικά, ή 500 ng mRNA ανά κιλό βάρους σώματος.
(2.000 ng ÷ 4 κιλά = 500 ng ανά κιλό)
Άρα, σε μόλις δύο ημέρες έλαβε δόση μεγαλύτερη από αυτή των ενηλίκων (400 ng ανά κιλό βάρους σώματος),
ενώ μετά από μόλις τρεις ημέρες θηλασμού το νεογέννητο έχει ήδη λάβει τόση ποσότητα mRNA, όση περιέχεται σε μία δόση (3.000 ng) του εμβολίου, που απευθύνεται στα βρέφη ηλικίας 6 μηνών και άνω.
-
2ος ισχυρισμός: " Το mRNA αποδομείται στο έντερο "
Η φετινή μελέτη αναφέρει ότι το εμβολιακό mRNA εντοπίζεται κυρίως σε εξωσώματα (EVs) στο μητρικό γάλα.
Τα εξωσώματα του μητρικού γάλακτος έχει αποδειχθεί ότι επιβιώνουν στο έντερο, απορροφώνται από διάφορους τύπους κυττάρων, διασχίζουν βιολογικούς φραγμούς, και φτάνουν στους περιφερικούς ιστούς του βρέφους.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το εμβολιακό mRNA ανθίσταται στην αποδόμηση, λόγω μετατροπών (N1 μεθυλ-ψευδοουριδίνη).
Άλλωστε, τα εξωσώματα μπορεί να ληφθούν (προτού φθάσουν στο έντερο) από τον στοματικό βλεννογόνο.
-
Ακολουθούν αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών (δύο θάνατοι, αλλεργικό σοκ, θρόμβωση, βραδυκαρδία, λήθαργος, εγκεφαλική αιμορραγία, αδυναμία λήψης τροφής κλπ) θηλαζόντων βρεφών στο VAERS, οι μητέρες των οποίων είχαν εμβολιαστεί πριν από λίγες ημέρες.
Αντίστοιχες ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται και στο αποχαρακτηρισμένο εμπιστευτικό έγγραφο της Pfizer προς τον FDA, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 (πίνακας 6).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια