Header Ads Widget

Το εκχύλισμα φύλλων πικραλίδας εμποδίζει τις πρωτεΐνες ακίδες του SARS-CoV-2 να δένονται στον υποδοχέα της κυτταρικής επιφάνειας ACE2

 





Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ενώσεις υψηλού μοριακού βάρους που ελήφθησαν από εκχύλισμα πικραλίδας βασισμένο σε νερό και τις δοκίμασαν σε ανθρώπινα νεφρικά κύτταρα HEK293-hACE2 και σε ανθρώπινα κύτταρα πνευμόνων A549-hACE2-TMPRSS2. Η πικραλίδα εμπόδισε τις αλληλεπιδράσεις πρωτεΐνης με πρωτεΐνη μεταξύ της υπομονάδας S1 της πρωτεΐνης ακίδας και του υποδοχέα της ανθρώπινης κυτταρικής επιφάνειας ACE2.

Αυτή η επίδραση ίσχυε επίσης έναντι των μεταλλάξεων πρωτεΐνης ακίδας από τις κυρίαρχες παραλλαγές που κυκλοφορούσαν, όταν έγινε η μελέτη, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου (B.1.1.7), της Νότιας Αφρικής (B.1.351) και της Βραζιλίας (P.1).

Το εκχύλισμα πικραλίδας εμπόδισε την προσκόλληση των σωματιδίων του ψευδοτύπου του φακοϊού (lentivirus) του SARS-CoV-2 στα κύτταρα του πνεύμονα και σταμάτησε μια φλεγμονώδη διαδικασία που ονομάζεται έκκριση ιντερλευκίνης-6. Επειδή η μελέτη διεξήχθη in vitro, απαιτούνται περαιτέρω κλινικές μελέτες για να κατανοηθεί πώς το εκχύλισμα πικραλίδας απορροφάται και χρησιμοποιείται στα βιολογικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος.

Το εκχύλισμα πικραλίδας είναι ένα από τα πολλά βότανα που θα βοηθήσουν σε μια υγιή ανοσοαπόκριση. Ακόμα καλύτερα, το εκχύλισμα πικραλίδας θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι προλαμβάνει τις λοιμώξεις εντελώς, εμποδίζοντας το ακριβές κανάλι μέσω του οποίου προσκολλώνται οι πρωτεΐνες ακίδες και προκαλούν ιική αναπαραγωγή.

 

ΠΗΓΗ

Tran HTT, Gigl M, Le NPK, et al. In Vitro Effect of Taraxacum officinale Leaf Aqueous Extract on the Interaction between ACE2 Cell Surface Receptor and SARS-CoV-2 Spike Protein D614 and Four Mutants. Pharmaceuticals (Basel). 2021 Oct 17;14(10):1055. https://www.mdpi.com/1424-8247/14/10/1055


Μάριος Δημόπουλος

Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια